Catedrala Mântuirii Neamului – rodul muncii întregii comunităţi ortodoxe românesti

Fericiti cei prigoniti pentru dreptate! Catedrala Mantuirii Neamului este un proiect de zeci de ani, Maica Domnului ne-a ajutat si ne va ajuta sa avem acest frumos lacas de cult. Intreg neamul ortodox este cinstit si se bucura de aceasta Catedrala.

Acest proiect este construit din contributiile noastre ale credinciosilor, din donatii, din fonduri proprii. Chiar daca ar fi fost construit din fonduri ale primariei, oare noi nu platim taxe la stat, oare milioanele de credinciosi activi nu platesc taxe, oare nu avem dreptul si noi la un proiect care sa ne reprezinte.

Noi nu vrem sa aruncam banii pe tigari, noi nu vrem sa ne drogam, noi nu vrem sa fim alcoolici, noi nu vrem sa ne cheltuim banii pe desfranari, noi facem milostentie la cei saraci, ajutam pe cei bolnavi, ajutam spitale si case de copii si vrem sa cinstim pe Dumnezeu construind lacasuri de cult.

Suntem oameni, avem constructie dihotonica – trup si suflet, iar sufletele noastre se bucura sa cinsteasca pe Dumnezeu, sa ii aducem daruri de aur, smirna si tamaie. Fiecare om are in casa lui un loc de rugaciune, fiecare sat are cate o bisericuta, fiecare oras trebuie sa aiba o catedrala.

Parintele Petrica Ginerica

 

Cu noi este Dumnezeu! Intelegeti, neamuri si va plecati. Caci cu noi este Dumnezeu! Auziti pana la marginile pamantului. Caci cu noi este Dumnezeu! Cei puternici, plecati-va! Caci cu noi este Dumnezeu! Caci iarasi de veti putea, Si iarasi veti fi biruiti. Caci cu noi este Dumnezeu! Si orice sfat veti sfatui, Risipi-l va Domnul. Caci cu noi este Dumnezeu! Si cuvantul pre care il veti grai, Nu va ramane intru voi, Caci cu noi este Dumnezeu! De frica voastra nu ne vom teme, Nici ne vom tulbura, Caci cu noi este Dumnezeu! Pre Domnul Dumnezeu nostru, Pre Acela vom sfinti, Si El va fi noua frica, Caci cu noi este Dumnezeu! Si de voi fi nadajduindu-ma spre Dansul,
Va fi mie spre sfintire, Caci cu noi este Dumnezeu! Si voi fi nadajduindu-ma spre Dansul, Si ma voi mantui printr-insul, Caci cu noi este Dumnezeu!

Tudor Matei, scrie pentru activenwes un articol foarte important pe care il aducem in atentia dumneavoastra:

Singura problemă a României este Catedrala Mânturii Neamului. Nu corupția generalizată care a secat România de peste 25 de ani, nu scăderea demografică, nu legile de tip Big Brother, nu impozitele mărite an de an, nu pensiile speciale ale aleșilor, nu retrocedările dubioase de miliarde de euro, nu stadioane construite pentru nimeni în mai toată țara. Nu, problema României este Catedrala Mânturii Neamului. Toate frustrările unora s-au adunat în această construcție ridicată în bună parte cu fonduri proprii sau donații.

Ultimul exemplu vine de la trupa Taxi. Formația a lansat piesa ”Despre smerenie”, care se dorește a fi un manifest împotriva Catedralei Mântuirii Neamului. Celor de trupa Taxi li s-au alăturat 33 de persoane din lumea muzicii, a teatrului și literaturii, care cântă refrenul: Dan Bittman, Cornel Ilie, Monica Anghel, Virgil Ianțu, Andi Vasluianu, Dorina Chiriac, Ștefan Bănică Jr., Robin Proca, Andi Moisescu, Dani Oțil, Paula Chirilă, Horia Moculescu, Toni Grecu, Irina-Margareta Nistor, Dan Byron, Teo Trandafir, Oreste Teodorescu, Pavel Bartoș, Ada Milea, Călin Goia, Mircea Cărtărescu, Horia Vîrlan, Guess Who, Laura Lavric, Andreea Esca, Răzvan Simion, Alexandru Andrieș, Emilia Popescu, Grigore Leșe, Mircea Baniciu, Alexandra Ungureanu, Oana Pellea și Victor Rebengiuc.

Poate că Andreea Esca, de exemplu, ar putea să compună o melodie despre scutirile de taxe și impozite de miliarde pe care Guvernul Năstase le-a acordat Pro TV, locul să de muncă de 20 de ani. Răzvan Simion și Dani Oțil ar putea foarte bine să iasă în Piața Universității și să cânte despre Dan Voiculescu, cel care are de dat statului numai din afacerea ICA 60 de milioane de euro. Nu vorbim aici de conturile lui Nicolae Ceaușescu.

Nici Ștefan Bănică jr. nu stă bine. Numele său a fost vehiculat recent într-un scandal de evaziune fiscală, alături de fosta sa soție, Andreea Marin.

Pe când însă un cântec împotriva uriașei moschei care se va ridica la București? Sursa: active news

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *