Fiecare moment al vietii noastre are frumusetea lui

 

Multi dintre noi, avem perioade mai scurte sau mai lungi in care nu suntem ancorati in prezent, in care traim in trecut sau in viitor. Astfel, zilele vietii noastre trec fara a le trai efectiv, fiind capturati in anumite trairi sau amintiri din trecut sau fiind prizioneri a unor lucruri care speram sa ni intample sau le asteptam in viitor. Cel ce este pierdut in asemenea inselari nu traieste viata, de aceea este foarte important sa constientizam daca suntem furati de asemenea stari si sa le eliminam prin aceasta educatie duhovniceasca.

Trecutul daca contine pacate le marturisim si le indreptam, daca contine amintiri a unor persoane dragi, ne rugam pentru ele, daca contine traume sau suferinte le acceptam si le uitam, stiind ca nu este viata fara suferinta pe acest pamant. Este esential sa iertam pe toti care ne-au facut rau pentru ca in felul acesta ne eliberam sufletele noastre de raul acela.

Despre viitor, trebuie sa fim constienti ca este un dar de la Dumnezeu si este si o lucrare a faptelor noastre. Darul lui Dumnezeu va ajunge la noi si vom avea zile frumoase si binecuvantate daca vom fi copii cuminti si ascultatori. Daca avem inca patimi trebuie sa le eliminam caci altfel vom semana vant si vom culege furtuna.

Fiecare moment al vietii noastre are frumusetea lui, fiecare zi are lumina ei, singurul care exista este prezentul. Nu trebuie sa asteptam ceva anume pentru a fi bucurosi. Tot ce avem nevoie pentru a fi in bucurie sunt harul Sfantului Duh si comuniunea cu semenii, iar acestea sunt la dispozitia noastra, trebuie doar sa le primim in sufletul nostru si sa le traim. Fecare zi sa o traim cu inima deschisa si sa lepadam orice grija lumeasca si orice teama. Dumnezeu are grija pana si de cea mai mica frunza a unui copac, pana si de fluturasul sau gargarita care zboara azi aici, maine acolo. Cu atat mai mult va avea grija de noi, copiii lui, nascuti pentru vesnicie

Pr. Petrica Ginerica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *